Kutlamalar; 19 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Giresun Valiliği önünde ki Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gençlik Adına” yazılı çelenk sunma, Giresun Belediyesine ait bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Şanlı Türk Bayrağımızın, İzcilik İl Temsilciliği tarafından belirlenen iki genç tarafından göndere çekilmesiyle başladı.
Atatürk Anıtı önündeki tören; günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması, Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Giresun’da ki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, Vali Enver Ünlü’nün sosyal medya üzerinden yaptığı davet üzerine, şehirdeki binaların ve evlerin bayraklarla donatılması ve süslenmesi ile ayrı bir heyecana ortak oldu.
Kutlamalar, pandemi tedbirlerine uygun olarak çeşitli etkinliklerle devam ederken, Giresun Merkez Aksu Mahallesi’nden hareket eden bayraklarla süslenmiş bir TIR da Güre Mahallesine kadar sahil boyunca, Belediye Bandosu tarafından çalınan marşlarla, kortej eşliğinde vatandaşların bayramını kutladı.
Vatandaşlar, TIR’ın geçişi sırasında, evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden Türk Bayraklarıyla birlikte kutlamalara katılarak büyük bir coşku ve heyecan yaşadılar.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da Vali Ünlü’nün çağrısı ile akşam saat 19.19’da vatandaşlar tarafından evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden İstiklal Marşımız hep birlikte aynı anda büyük bir coşkuyla okundu.
Bize gönüllerini açan, heyecanımızı paylaşan çok kıymetli Giresunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.👏🏻#19Mayıs1919🇹🇷 pic.twitter.com/0PXErnQkQv
— Enver Ünlü (@valiunlu) May 19, 2021
GİRESUN
21 saat önceGÜNDEM
21 saat önceGİRESUN
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
30 gün önceEKONOMİ
30 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6331 kez okundu
2
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4437 kez okundu
3
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4256 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4162 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
4006 kez okundu