İnşaat malzemelerinde meydana gelen, beklenmeyen fiyat artışları ihaleli kamu Yapım işlerinin gerçekleştirilmesini ve bunları yapan yüklenici ve alt yüklenicileri zor duruma soktu.
Yaşadıklara sorunlara çözüm bulunmasına yardımcı olunması için bir araya gelen iş insanları Ali Acar ve Osman Acar ile Giresun İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret ettiler.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Sektörde yaşanan maliyet artışlarından dolayı bir çok inşaat firması mağdur olmaktadır. Bu mağduruyeti gidermek için ilgili Bakanlıklar ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde çalışma başlattık. Tedbir alınmadığı taktirde, devlete iş yapan müteahhitlerin zor duruma düşeceği, üretimleri ve pazarlamaları inşaat sektörüne bağlı dört yüze yakın sanayi kuruluşunun zarar göreceği, İnşaat ve sanayi sektöründe çalışan işçilerin iş gevencesinin zora gireceği bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla özellikle kamuya iş yapan yüklenici firmalara gerçekci fiyat farkı verilmesi veya yaptırımsız olarak ihaleyi fesih veya tasfiye edebilme imkanı sunulmalıdır. Müteahhitler sıkıntıya düşerken peşinde yüzlerce sektöre zarar vereceği de unutulmamalıdır. Testi kırılmadan önlem alınmalıdır.”
EKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5620 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3568 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3400 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3320 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3199 kez okundu