Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; “İlimizde ürün çeşitliliğini artırmak ve üreticilerimizin gelirlerini yükseltmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de ilimizde Aronya üretimini artırmak amacıyla yaptığımız çalışmalardır” dedi.
Son 3 yılda yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde 60 dekarın üzerinde Aronya bahçesinin tesis edildiğini vurgulayan Ordu İl Müdürü; “İlimizde Aronya üretimini artırmak amacıyla Bakanlığımız ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleriyle birçok proje hayata geçirdik. Bu projeler neticesinde 34 dekarı 2022 yılında olmak üzere son 3 yılda 60 dekarın üzerinde yeni Aronya bahçeleri kurduk. Bu alanda uyguladığımız projelerimiz üreticilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Önümüzdeki yıllarda da bu tür projelerin uygulanmasına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ordu’nun iklim ve toprak özellikleri bakımından Aronya yetiştiriciliğinde avantajlı olduğunun altını çizen İl Müdürümüz; “Aronya, zengin antioksidan içeriğine sahip ve adaptasyon kabiliyeti yüksek olan tıbbi aromatik bir bitkidir. İlimiz, iklim ve toprak özellikleri bakımından Aronya yetiştiriciliğinde avantajlı konumdadır. İlimizde tesis edilen Aronya bahçelerinde teknik ekiplerimiz tarafından yapılan incelemelerde Aronya fidanlarının adaptasyonunun ve gelişmelerinin son derece iyi olduğu gözlemlenmiştir” diyerek sözlerini noktaladı.
GİRESUN
23 saat önceGÜNDEM
23 saat önceGİRESUN
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
28 Ocak 2026EKONOMİ
28 Ocak 2026
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6333 kez okundu
2
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4439 kez okundu
3
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4258 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4164 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
4008 kez okundu