Yaz budaması işlemine, çiçeklenme döneminden sonra başlanabilir. Asmanın çiçek açmayan tellerden aşmış dalları kesilmelidir. Dalların meyvelerden itibaren, 6-8 adet yaprak sayılarak, geri kalan kısmı budanarak çıkarılır. Yerden tele kadar olan ana gövdeden çıkan obur sürgünler koparılmalıdır. Yaşlı dallar üzerinden dik açıyla çıkan sürgünler gevrek ve kırılgan olduğundan büyümeden çıkarılmalıdır. Kivi bitkisi sarılıcı tırmanıcı olduğundan, dalların birbirine giren, dolanmış kısımları kesilmelidir.

Kivi asmalarında gölgede kalan gözler, zayıf gelişerek gelecek yıl olacak verimi olumsuz etkiler. Güneş gören meyveler, gölgede kalanlara oranla daha iri ve kaliteli olur. Yaz budaması ile bitkiler arası hava koridoru açılarak, bahçenin havalanması sağlanmalıdır.
Aşırı derecede yapılan yaz budaması meyvede güneş yanıklıklarına sebep olacağından, budamada aşırıya gidilmemelidir. Kivi bahçelerinde yeni çıkan meyvelerden, üçlü grupların tek meyveye düşürülmeli ve ikiz, üçüz, fan tabir edilen meyveler çıkarılmalıdır.
Konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü İl ve İlçe Müdürlüklerini ziyaret edebilirsiniz.
Ürününüz bol ve bereketli olsun.
BULANCAK
2 gün önceEKONOMİ
6 gün önceEKONOMİ
9 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
16 gün önceGÜNDEM
25 gün önceEKONOMİ
26 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5715 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3670 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3504 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3415 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3296 kez okundu