
Giresun ili genelinde yürütülen gıda denetim çalışmaları konusunda İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:
“Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Giresun ili genelinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verilmiştir.
Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimler artırılmaktadır. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz mobil gıda kontrol ekiplerince yıl boyunca yapılan denetimler ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla sıkılaştırılmıştır.
Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca İşletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir.
Bu denetimlerin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağların fazla kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla, polarizitesi polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Ayrıca soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır.
Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Eksiklik tespit edilen işletmelere 5996 sayılı kanun kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.”
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
GİRESUN
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGİRESUN
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
28 Ocak 2026EKONOMİ
28 Ocak 2026
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6340 kez okundu
2
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4445 kez okundu
3
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4265 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4172 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
4015 kez okundu