Öncelikle iç talebi karşılayacak, daha sonra ihracata odaklanacak bir yapının devlet erki vesilesiyle oluşturulması şarttır.” dedi.
Çakırmelikoğlu, temel gıda ürünleri başta olmak üzere kuru ve yaş gıda da yaşanan krizin planlı üretimden başkasıyla çözülemeyeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;
“Gıda da yaşanan fahiş fiyat artışları etiket takip edilerek, yada komisyon oluşturularak çözülmesi mümkün gözükmemektedir. Bu sistem serbest piyasa ekonomisi temeline de ters bir yöntemdir. Çözüm tarlada sistemli ve destekleyici tedbirler ile alınabilir. Bugün enerji ve akaryakıt maliyetlerine ek gübre ve ilaçlama maliyetleri etikete yansıyan ana tablodur. Bu bakımdan devletin destekleyici tedbirler ve maliyetleri aşağı yönlü çekecek kararları, yani enerji ve akaryakıtta indirime gidilme süreçleri ile mümkün gözükmektedir. Bugün gıda da yüzde 70’e varan enflasyon ülkemiz için çok yüksek olmakla birlikte, alım gücü düşen tüketici yani vatandaş içinde zor bir süreç içermektedir. Kısacası tarım ile uğraşan vatandaş yada tüzel kişilik gübrede, mazotta, elektrikte ve yem de desteklenmeli, lojistik bir ağ ile tüketiciye ulaşımı sağlanmalıdır.”
EKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5618 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3566 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3398 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3318 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3197 kez okundu