Yeni Hizmet Binası ve Yeni Kent Meydanı Projesi kapsamında, Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtının yerinin değiştirilmesi ve geçici yer değişikliği ile ilgili Bulancak Belediye Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada;
“Bulancak Belediyesi Yeni Hizmet Binası İnşaatı ve Yeni Kent Meydanı düzenleme projesi kapsamında, devam eden inşaat ve proje çalışmaları gereği, bir taraftan eski Belediye hizmet binası söküm/yıkım işleri devam ederken, bir taraftan da Cumhuriyet Meydanında söküm işleri başlatılmıştır.
Proje gereği Cumhuriyet Meydanın’da bulunan, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Milli mücadelede yer alan Bulancaklı kahramanların tasvir edildiği anıt, devam eden yapım işleri (Meydan kazılarak altı otopark üstü meydan düzenlemesi yapılacak) ve konum değişikliği nedeni ile mevcut yerinden kaldırılmış ve meydan alanı içindeki geçici yerine yerleştirilmiştir. Proje çalışmaları tamamlandığında Atatürk anıtımız çok daha yakışır bir düzenlemeyle yeni konumundaki yerini alacaktır.
Bu konuda dillendirilmeye çalışılan olumsuz söylemlere itibar edilmemesi hususunda gerekli gördüğümüz bu açıklama vesilesiyle; bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”
EKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5621 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3569 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3401 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3321 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3200 kez okundu