Sıcaklıkların mevsim normallerini üzerinde seyretmesi, nemin düşük olması, yağışların bir haftadan az sürmesi ve havaların kurak gitmesi nedeniyle bölgemiz kırsal yangınlar konusunda büyük risk oluşturmaktadır.
Son dört gün içeresinde, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle 63 kırsal yangın çıkmıştır.
Meydana gelen yangınların büyük çoğunluğunun yaşanan kuraklık nedeniyle bahçelerde yapılan bakımların ardından ortaya çıkan atıkların gerekli tedbirler alınmadan yakılması sonucu ortaya çıktığı anlaşılmaktadır.
Yangınların çıkmasını önleyici tedbir olarak vatandaşlarımızın yağmur ve karın yağmaya başlayacağı döneme kadar bahçe temizliği sonrası ortaya çıkan atıkları yakmamaları önem arz etmektedir.
Bu nedenle; vatandaşlarımızın bahçe temizliği yaparken özellikle mal ve can güvenliği konusunda oluşabilecek tehlikeleri de göz önünde bulundurarak, kırsal yangınların çıkmasına sebebiyet verecek eylemlerden kaçınmaları, bu tür olumsuzluklara sebebiyet veren kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağının bilinmesi önemle rica olunur.
EKONOMİ
5 gün önceEKONOMİ
24 gün önceEKONOMİ
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceEKONOMİ
27 gün önceGÜNDEM
27 gün önceSİYASET
30 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6236 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4161 kez okundu
3
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4101 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4055 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3907 kez okundu