Temmuz ayı meclis toplantısında görüşülen ve 24 yıllığına Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna (UBYO) tahsis edilmesi kararı alınan, Belediyemize ait, kapalı Pazar Yerinin üstünde bulunan ve daha önce Diş Hekimliği Fakülte binası olarak inşa edilen ve süreçte atıl kalan binada incelemelerde bulunuldu.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Bulancak Kadir Karabaş UBYO Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman binada yaptıkları incelemelerin ardından binanın eksiklerinin tamamlanarak tahsis sürecinin hızlandırılması konusunda fikir ve iş birliği yaptılar.

Belediye Başkanı Sıbıç, “Bulancak Üniversite konusunda her zaman istekli ve fedakar davranmıştır. Daha önce de Üniversite Eğitimi için iki kez bina yaptık. Bu binalardan biri şu anda Özel Harekat Tabur Komutanlığı olarak kullanılırken, Pazarsuyu’nda bulunan ikinci binamızda Yüksekokul olarak hizmet vermektedir. Şimdi bazı sebeplerden dolayı bu binamızı iade alıp yerine Kültür Merkezinde bulunan binamızı tahsis edeceğiz. Yine üzerimize düşen fedakarlıkları yerine getirerek okulumuzu hızla hayata geçireceğiz. Üniversite birimlerinin yeni ve merkezi binada konuşlanması şehir ve üniversite etkileşimini de artıracaktır. Bu proje, ilçemizin eğitim olanaklarını genişletmek adına önemli bir adım olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
GİRESUN
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceGİRESUN
9 gün önceGÜNDEM
9 gün önceEKONOMİ
12 gün önceEKONOMİ
29 Ocak 2026EKONOMİ
29 Ocak 2026
1
Bulancak Canlı Yayın
6470 kez okundu
2
1,5 Metreyi Aşan Kar Aydındere’de Hayatı Olumsuz Etkiliyor
5993 kez okundu
3
Bulancak’ta Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
3909 kez okundu
4
Başkan Necmi Sıbıç’tan Adem Bekdemir İçin Taziye Mesajı
3624 kez okundu
5
2025 Yılında Bulancak’ta 420 Nikah Kıyıldı
2627 kez okundu