Corona Virüs tedbirleri kapsamında İç İşleri Bakanlığı tarafından 31 şehirde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.
31 şehir arasından biri olan Ordu’da yasağın ilk gününden vatandaşlar kurallara riayet ederek sokakları bom boş bıraktı. Şehirde eczaneler, fırınlar ve sağlık kuruluşları dışındaki tüm iş yerleri kapandı. Sokaklarda sadece güvenlik güçleri ve zabıtalar görünürken, şehirde adeta sessizlik yaşandı.

Evlerinde kalan ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü vatandaşların yardımına Büyükşehir Belediyesi ve Vefa Grupları koştu. Bu süreç içerisinde yasağa uyarak evlerinde kalan vatandaşlara ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler teşekkür etti.

“EN BÜYÜK SORUMLULUK VATANDAŞLARIMIZA DÜŞÜYOR”
Ordulu vatandaşların sokağa çıkma yasağına uyarak kurallara riayet ettiğini belirten Başkan Güler, “İç İşleri Bakanlığı tarafından 31 şehrimizde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu yasakta en büyük sorumluluk vatandaşlarımıza düşüyor. Bizler de görüyoruz ki şehrimizdeki vatandaşlarımız kurallara riayet ediyor ve sokağa çıkmıyorlar. Fırınlar, sağlık kuruluşları ve eczaneler dışında ise açık hiçbir iş yeri görmüyoruz. Bu süreçte kurallara uyarak sokağa çıkmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ EL ELE VEREREK BU ZORLU MÜCADELEYİ KAZANACAK”
Yasağın başladığı ilk günden itibaren tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak yasağın başladığı andan itibaren tüm ekiplerimiz ile vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için çalışıyoruz. Kimi ekibimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, kimi ekibimiz denetimler yapıyor. Bu süreçte sizden isteğim şimdi olduğu gibi aynı şekilde kurallara uyarak evleriniz de kalmanız. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Devletimiz ve milletimiz el ele vererek bu zorlu mücadeleyi kazanacak” şeklinde konuştu.

EKONOMİ
5 gün önceEKONOMİ
24 gün önceEKONOMİ
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceEKONOMİ
27 gün önceGÜNDEM
27 gün önceSİYASET
30 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6236 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4161 kez okundu
3
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4101 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4055 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3907 kez okundu