DOLAR 39,0271 0.08%
EURO 44,2970 -0.4%
STERLIN 52,8076 -0.3%
ALTIN 4.142,31-1,04
BIST 9.213,58-1,41%
BITCOIN 42771030.60605%
Giresun

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Maviyemiş Yetiştiriciliği Destekleniyor
19 okunma

Maviyemiş Yetiştiriciliği Destekleniyor

ABONE OL
9 Haziran 2024 10:05
Maviyemiş Yetiştiriciliği Destekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
reklam1

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında Eynesil İlçemizde çiftçilerimize toplam 2 dekar alanda yetiştirilmek üzere 500 adet fidan dağıtıldı.

İlçe Kaymakamı Sayın Erkut Pamuk çiftçilere fidanlarını teslim etmiş ve  İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Emrah Tomruk’ta çiftçilere Maviyemiş fidanlarının bakımı ve dikimi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Literatüre Yaban Mersini olarak girmiş olan Maviyemiş (Vaccinium spp.) dünya çapında gerek taze tüketim gerekse işlenmiş meyve sanayisi açısından sahip olduğu güçlü pazar ile üreticilerin yüksek gelir elde etmesini sağlar.

Maviyemiş ılıman iklim kuşağında yetişebilen üzümsü bir meyvedir. Asitli ve organik maddece zengin topraklarda yetişebilen Maviyemiş meyveleri salkım şeklinde oluşur ve bir salkımda genelde 5-100 dane meydana gelir. Meyveleri farklı zamanda olgunlaştığı için olgunlaşma periyodu boyunca haftada en az 1 kez hasat yapılmalıdır.
Özellikle Doğu Karadeniz bölgemizde çay ve fındığa ek gelir getirici ürün olan Maviyemiş, bölge ekonomisi açısından oldukça kazançlı bir üründür.


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x600r
300x250r