Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz’dan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na ziyaret.
Giresun Espiye L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde bulunan hükümlülere yönelik bir proje gerçekleştirdiklerini açıklayan Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Akkiraz, Giresun merkez ve çevre ilçelerde infaz koruma memurları gözetiminde istekli ve iyi hal durumundaki hükümlülere yönelik bahçe altı temizleme ve fındık toplama işlerinde, üreticilerimizle yapılacak protokol kapsamında ve ücret mukabilinde (kişi başı KDV dahil 1064 TL, yemek ihtiyacı kurumca karşılanmak koşuluyla) çalışma imkanı sağlandığını, projenin amacının topluma kazandırma sürecinde ve ekonomik gelir kazanma aşamasındaki insanlarımızı faydalı hale dönüştürmek olduğunu belirterek protokol şartlarına Giresun Adliyesi ve Espiye L Tipi Ceza İnfaz kurumu resmi web adreslerinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, hükümlü vatandaşlarımızın toplum ile entegreli hale dönüştürülmesi adına planlanan bu projenin olumlu karşılanacağını, il dışından gelecek tarım işçilerine nazaran hükümlü kadrosundan çalışacak tarım işçisine fındık bahçelerinde imkan sağlanmasını destekleyeceklerini vurguladı.
Başsavcı Akkiraz, Espiye Cezaevinde hükümlülerce imal edilen Giresun Merkez İlçe Alpaslan Türkeş Parkı ve Giresun Adliye Sarayı içinde bulunan satış mağazasında satışa sunulan fındık ürünlerini de Başkan Çakırmelikoğlu’na takdim etti.
GİRESUN
19 saat önceGÜNDEM
19 saat önceGİRESUN
7 gün önceGÜNDEM
8 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
30 gün önceEKONOMİ
30 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6330 kez okundu
2
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4436 kez okundu
3
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4255 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4161 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
4005 kez okundu