Harşit Çayı’nda Zehir Alarmı: Giresunlular Derneği’nden Sert Tepki ve Acil Eylem Çağrısı
İstanbul Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, Harşit Çayı’nda yaşanan çevre felaketine ilişkin “Giresun’un Doğası Talan Edilirken Sessiz Kalanları Unutmayacağız!” başlığıyla bir basın açıklaması yayımladı. Dernek, Doğankent’ten Tirebolu’ya kadar uzanan hatta su yerine “zehir aktığını” belirterek, felaketin sorumlusu olarak kamu kurumlarının suskunluğunu, denetimsizliğini ve duyarsızlığını gösterdi.
Zehirli Akışın Kaynağı ve İhmaller Zinciri
Derneğin açıklamasına göre, felaket madencilik faaliyetleri kaynaklı. Çatalağaç’taki madencilik faaliyetlerinin yıllardır dere yataklarına atık döktüğü ve bir HES göletinin ağır maden atıklarıyla dolduğu biliniyordu.
Siyaset-Sermaye İlişkisi ve Vahşi Madencilik
Dernek, Giresun’daki maden şirketlerinin siyasi güçle yakın ilişkilerinin bu tahribatı büyüttüğünü ve haklı bir endişe yarattığını vurguladı.
Acil Eylem Planı İçin 5 Maddelik Net Çağrı
İstanbul Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, yaşanan felaketin ardından 5 maddelik acil eylem çağrısında bulundu:
Dernek, eleştirilere yanıt vererek, bir gün bile bu mücadeleden vazgeçmediklerini ve memleketlerinin suyunu, toprağını savunmaya devam edeceklerini kesin bir dille ifade etti.
Haber: İbrahim Balcıoğlu
EKONOMİ
Az önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5617 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3565 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3396 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3317 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3196 kez okundu