DOLAR 42,7031 0.23%
EURO 50,1678 0.06%
ALTIN 5.901,440,77
BIST 11.311,310,69%
BITCOIN 3794205-1.65467%
Giresun
-4°

PARÇALI AZ BULUTLU

Giresun’da Güvenlik Filosuna 92 Yeni Araç Törenle Hizmete Girdi

Giresun’da Güvenlik Filosuna 92 Yeni Araç Törenle Hizmete Girdi

ABONE OL
14 Aralık 2025 09:17
Giresun’da Güvenlik Filosuna 92 Yeni Araç Törenle Hizmete Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
reklam1
Giresun’da emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından tahsis edilen 92 yeni araç, Giresun Valiliği önünde düzenlenen görkemli bir törenle hizmete alındı.
12 Aralık Cuma günü saat 11.00’de gerçekleştirilen törene Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, il protokolü, emniyet ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Vali Serdengeçti: “Huzurun Teminatı Olacak”
Törende bir konuşma yapan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, kamu güvenliğinin tahkim edilmesi ve vatandaşların huzurunun daha güçlü bir zemine oturtulması adına önemli bir adım atıldığını vurguladı.
Kolluk kuvvetlerinin fedakârca çalışmalarına değinen Vali Serdengeçti, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Aziz milletimizin emniyetini, genel asayişi ve devlet nizamını muhafaza etme vazifesini; cesaret, basiret ve vakarla ifa eden kahraman kolluk teşkilatlarımızla birlikte, aynı irade ve sebatla hizmet yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Bu topraklarda huzurun ebedi kalması için canlarını siper ederek şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; vatan uğruna gösterdikleri cesaret ve sabırla bizlere ilham veren kahraman gazilerimize ise minnet ve hürmetlerimi sunuyorum.”
“Emniyete 58, Jandarmaya 34 Yeni Araç”
28 Kasım’da İstanbul’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşen genel teslim törenini hatırlatan Vali Serdengeçti, Giresun’a tahsis edilen araçlarla ilgili detayları paylaştı:
“İlimizde hizmete dâhil olacak 58’i İl Emniyet Müdürlüğümüze, 34’ü İl Jandarma Komutanlığımıza tevdi edilen toplam 92 araç, sahada görev yapan personelimizin hem hareket kabiliyetini hem de müdahale yetkinliğini belirgin biçimde artıracaktır. Bu araçlar; devriye hizmetlerinden olaylara ilk müdahaleye, trafik düzenlemesinden suçla mücadeleye kadar geniş bir yelpazede güvenlik birimlerimize önemli bir dinamizm kazandıracaktır. Büyüyen ve gelişen envanterimiz; sahadaki koordinasyonu, caydırıcılığı, sürati ve etkinliği daha üst bir seviyeye taşıyacak; kamu düzeninin sağlanmasına müspet katkılar sunacaktır.”
Vali Serdengeçti konuşmasını, “Devletimizin imkânlarını milletimizin emniyeti için seferber eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın İçişleri Bakanımıza ve emeği geçen devlet büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz” sözleriyle tamamladı.
Vali’den Telsiz Anonsu İle İlk Talimat
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından, araçların kazasız belasız görev yapması ve güvenlik güçlerinin muvaffakiyeti için dua edildi.
Duanın ardından Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, ekip otosuna geçerek araçlardaki görevli personele telsizden seslendi. Vali Serdengeçti, ekiplere şu mesajı iletti:
“Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımızın kahraman neferleri; Bugün hizmete aldığımız yeni araçlarla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için üstlendiğimiz vazifeyi daha müessir bir çerçeveye taşıyoruz. Her birinizin görevini dikkat, dirayet ve özveriyle yürüteceğine olan inancımız tamdır. Allah yar ve yardımcınız olsun, kazasız belasız görevler diliyorum. Şu an itibariyle tüm ekiplerimiz, belirlenen plan doğrultusunda intikale başlayabilir.”
Vali Serdengeçti’nin talimatının ardından sirenlerini çalan 92 yeni araç, görev yerlerine dağılmak üzere konvoy halinde hareket etti. Araç geçişlerinin ardından tören sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x600r
300x250r