İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda, depremlerde ağır hasar alan ilçede hayatın olağan akışına dönmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Valiliğimiz ile Yozgat Valiliği iş birliğinde, Hatay’ın Hassa ilçesine 46 dükkândan oluşan Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı inşaat çalışmaları, 26 Mart Pazar günü başladı.
Giresunlu ve Yozgatlı yardımseverlerin katkılarıyla tedarik edilen malzemelerle kurulan merkeze “Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı” adı verildi.

Hassa’daki çalışmalar için koordinatör vali olarak görevlendirilen Yozgat Valisi Ziya Polat, kısa süre içerisinde tamamlanacak olan iş yerlerinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek “Hassa’mızda Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı İnşaatımız Hızla Devam Ediyor.” sözlerine yer verdi.

Vali Ünlü ise bu paylaşıma istinaden “Hayırlı olsun esnaf kardeşlerimize. Sayın Valim, ellerinize sağlık, Allah razı olsun.” cümlelerini kullandı.

Çarşı bittiğinde ilçe halkının günlük ihtiyaçlarını gidermesinde öncelikli sektörlerden kura ile belirlenen 46 esnaf, yeni iş yerlerinde mesaiye başlayacak.
Giyim mağazasından berbere, kıraathaneden mobil telefon bayisine farklı alanlardan esnaf; kalıcı konut ve iş yerleri yapılana kadar burada hizmet verecek.
GİRESUN
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGİRESUN
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
29 Ocak 2026EKONOMİ
29 Ocak 2026
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6340 kez okundu
2
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4445 kez okundu
3
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4265 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4172 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
4015 kez okundu