DOLAR 40,9746 0,53%
EURO 48,0078 0,58%
ALTIN 4.445,311,16
BITCOIN 47751193.55988%
Giresun
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Fındıkta rekolte tespiti çalışmaları başladı
669 okunma

Fındıkta rekolte tespiti çalışmaları başladı

ABONE OL
13 Temmuz 2025 08:22
Fındıkta rekolte tespiti çalışmaları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
reklam1

2025 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için Trabzon’da da çalışmalara başlandı. 07 Temmuz 2025 itibariyle belirlenen bahçelerde çotanak sayımına başlayan komisyon, 14 Temmuz Pazartesi gününe kadar sahada sayım yapacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda fındıkla ilgili kesimlerin temsil edildiği komite tarafından belirlenecek rekolte için bu yıl da Trabzon’un fındık tarımı yapılan ilçelerinde çotanak sayımı gerçekleştirilecek.

Sahil, orta ve yüksek kesimlerde örnekleme yöntemi ile rekolte tespiti yapmaya başlayan komisyonda sektörle ilgili şu kuruluşlara ait temsilciler yer alıyor:

Trabzon Ticaret Borsası, Tarım ve Orman Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Fiskobirlik, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Fındık Konseyi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Başmüdürlüğü.


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.





HIZLI YORUM YAP

300x600r
300x250r