AÇIK
SABAHA KALAN SÜRE
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Fındıkta don ve diğer risklere karşı tarım sigortası yaptırılması hususunda açıklamalarda bulundu. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle;
Fındık üreticilerimizin dikkatine!
Küresel ısınma sebebiyleson yıllarda ülkemizde de yaşanan iklim değişiklikleri ve istikrarsız seyreden hava koşulları doğal olarak fındık üreticilerini endişelendiriyor.. Bölgemizde 26 dereceyi bulan hava sıcaklıkları 2 gün sonra -3 dereceye kadar düşmüştür. Yani 2 gün ara ile 30 derecelik sıcaklık farkı yaşanmış, fırtına, aşırı kar yağışı ve buzlanma istikrarsız iklimin en belirgin özellikleridir.
Bu nedenle önümüzdeki ayda Fındık üreticisinin 2014 yılında olduğu gibi büyük bir DON AFETİ ile karşı karşıya kaldığında ürün kaybını karşılayacak tek sistem olan TARSİM Tarım Sigortaları ile fındık bahçelerini sigorta yaptırmaları önemli bir husustur.
Fındık da son sigorta yaptırma tarihi 10 Mart 2020, Kivi için son sigorta yaptırma tarihi 5 Mart 2020 olup, mağduriyet yaşamamak için son günü beklemeden en kısa zamanda devlet destekli tarım sigortası yaptırmanız çiftçilerimizin menfaatine olacaktır.
EKONOMİ
Az önceGÜNDEM
23 saat önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
6 gün önceEKONOMİ
11 gün önceGİRESUN
13 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5401 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3349 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3172 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3100 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
2976 kez okundu