Yeniden Refah Partisi’nden iktidara çağrı: “300 TL altı her fiyat, emeğe ihanettir”
FINDIKTA YILLIK SENARYO AYNI: EMEK VAR, ALIN TERİ VAR, HAK YOK!
Yeniden Refah Partisi Ordu İl Başkanı Adem Ağca, 2025 fındık sezonu öncesi taban fiyat beklentisine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Genel Merkez Tarım Politikaları Başkanlığı ile ortak yürütülen çalışmalara dikkat çeken Ağca, “Fındık üreticisinin yıllardır devam eden mağduriyetine bu yıl da sessiz kalınamaz. Açıklanacak fiyat 300 TL’nin altında olamaz, olmamalıdır” dedi.
“FINDIK STRATEJİK ÜRÜNDÜR, OYALAMA KABUL EDİLEMEZ”
Karadeniz’in en temel geçim kaynağı olan fındığın sadece bölge için değil, Türkiye ekonomisi için de stratejik bir ürün olduğunu hatırlatan İl Başkanı Adem Ağca, “İktidar her yıl olduğu gibi bu yıl da geç ve yetersiz açıklamalarla üreticinin alın terini yok saymaya hazırlanıyor. Açık söylüyoruz: Fındığın taban fiyatı en az 300 TL olmalı, alım garantili bir devlet politikası derhal yürürlüğe konmalıdır” çağrısında bulundu.
YENİDEN REFAH PARTİSİ FINDIK ÜRETİCİSİNİN YANINDA
Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde tarım ve üretim odaklı kalkınma vizyonunu ortaya koyduklarını belirten Ağca, “Genel Merkez Tarım Politikaları Başkanlığımızın hazırladığı raporlar açık: Bugünkü maliyetlerle üreticiye 300 TL altında fiyat dayatmak, bu milletin alın terine ihanettir. Yeniden Refah Partisi olarak fındık üreticisinin hakkını sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.
“EMEK SÖMÜRÜSÜNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Adem Ağca açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Ordu’da, Giresun’da, Trabzon’da binlerce aile çocuklarının okul masrafını, evinin ekmeğini bu üründen sağlıyor. Ama ne hikmetse fiyat hep enflasyonun, maliyetin gerisinde kalıyor. Biz buna razı değiliz! Yeniden Refah Partisi iktidarında fındık, ranta değil üreticiye kazandıran bir devlet politikası haline gelecek.”
EKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Fuat Köse Erbakan’ı Çiçekle Karşıladı
1564 kez okundu
2
Akburak: Fındık alım fiyatı üreticinin beklentisini karşılamıyor
1393 kez okundu
3
Anahtar Partisi Genel Başkanı Ağıralioğlu Ziyareti
1338 kez okundu
4
Mücahit Şerbetçi, İlçe Başkanlığına Kongrede Seçildi
1270 kez okundu
5
Fındık üreticisinin hakkı gasp edilemez
1267 kez okundu