Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler 19 ilçede fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini gerçekleştiriyor. Marketlerde, gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı denetimi yapan zabıta ekipleri koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler neticesinde maske, mesafe ve hijyen denetimlerini de sürdürüyor.
DENETİMLER 19 İLÇEDE YAPILIYOR
Denetimlerin aksatılmadan devam ettiğini belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, yapılan denetimlerde fahiş fiyat uygulaması yapan iş yerleri ile ilgili yasal işlem başlatıldığını söyledi.

Daire Başkanı Çağlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi olarak 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu kapsamında şehir genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız ve fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerimizi periyodik olarak devam ediyoruz. Yapılan denetimlerle vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen zabıta ekiplerimiz marketlerde rafları dolaşarak ürün etiketlerini, gramaj eksikliklerini, fiyat artışlarını ve reyon fiyatı ile kasa fiyatı farkına yönelik kontrollerini yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor, fiyat artışı tespit edilen işletmelerde ise yasal işlem sürecini başlatıyor”

FAHİŞ FİYAT UYGULAMASI YAPANLARI ŞİKÂYET EDİN!
Denetimlerin sürekli devam edeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Vatandaşlarımız bu tür şikâyetleri olduğu takdirde ALO 175 Ticaret İl Müdürlüğü şikâyet hattına başvurabilirler. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için denetimlerimize düzenli olarak devam edeceğiz” diye konuştu.
EKONOMİ
Az önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5617 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3565 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3396 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3317 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3196 kez okundu