Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapıyor.
Türkiye’de corona virüs nedeniyle can kaybı son 24 saatte 126 artarak bin 769’a yükseldi.
40 bin 270 kişiye daha test yapıldı. 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise 558 bin 413 oldu. Bin 542 hastamız iyileşti. Toplamda 8 bin 631 iyileşen hastamız oldu.
Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın sosyal medyadaki açıklaması için “Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir, sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz.” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamasından satır başları; Tedbirleri eskisinden çok daha sıkı tutun, virüsü sokaktan alıp evinize taşımayın.
Sokağa çıkmayanlar bu mücadelenin görünmez kahramanlarıdır.
Sosyal güvenceye bakmaksızın tüm hastalarımıza ilacı ücretsiz ulaştırıyoruz.
Filyasyon sonrası yoğun bakım ihtiyacı yüzde 11’den dörde indi.
65 yaş üstü ve gençlerin sokağa çıkma yasağı tedbirleri netice verdi, ileri yaşta pozitif vaka sayısında belirgin azalma görüldü.
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağından önce vakaların yüzde 35’i 65 yaşından büyüktü. Kısıtlamadan sonra bu oran yüzde 18’e düştü.
23 Nisan’da sokak kısıtlaması haftaya gündeme gelebilir. Önümüzdeki hafta pik noktasına ulaşabiliriz.
GİRESUN
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGİRESUN
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceEKONOMİ
11 gün önceEKONOMİ
28 Ocak 2026EKONOMİ
28 Ocak 2026
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
6335 kez okundu
2
13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Görkemli Bir Şölenle Gerçekleşti
4441 kez okundu
3
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
4260 kez okundu
4
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
4168 kez okundu
5
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
4010 kez okundu