DOLAR 46,1116 0.02%
EURO 53,1487 -0.94%
ALTIN 6.409,16-3,23
BITCOIN 27919980.55628%
Giresun
11°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ekler Tarifi
76561 okunma

Ekler Tarifi

ABONE OL
11 Mayıs 2026 08:25
Ekler Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
reklam1

MALZEMELER: · 2 su bardağından iki parmak eksik un · Yarım çay kaşığı tuz · 75 gr eritilmiş margarin · 185 gr su ve süt karışık · Yarım çorba kaşığı şeker · 4 yumurta

KREMASI: · 500 gr süt · İki yumurta · Bir paket vanilya · Bir çorba kaşığı kakao · Üç çorba kaşığı un · Bir çay bardağı şeker · 50 gr margarin

KREMA: Süt, yumurta, vanilya, şeker, un, margarin tencereye konur kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir soğutulur ekler pastaların içine doldurulur kalan kremaya kakao ilave edilip pastaların üstüne sürülür veya çikolata ben mari usulü eritilip üzerlerine sürülebilir.

PASTANIN YAPILIŞI: Margarin tencereye konur eritilir, su ile süt karışımı konur kaynayınca un ilave edilir karıştırılarak dibi tutmadan kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır ılınınca yumurtalar teker teker ilave edilerek hamura yedirilir, bir çorba kaşığı ıslatılıp yağlanmış tepsiye konur kızgın fırında kızarana kadar pişirilir, soğuyunca arasına krema sürülür veya krema krema pompasına doldurularak içine kesmeden doldurulur, üstüne çikolatalı krema sürülüp servis yapılır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

r
300x150r