Karan, yaptığı açıklamada, “Dünyada sadece Giresun havzasında üretilen ve AB tescilli Giresun tombul fındığımız artık bir fiyat farkını hak ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Temmuz Cumartesi günü Ordu’da açıklanacak olan 2022 yılı fındık taban fiyatını dört gözle beklediklerini ifade eden Karan, Erdoğan’dan Giresun fındığına fiyat fark istediklerini bildirdi.
Giresun kalite tombul fındığın dünyada sadece Giresun havzası ve havza içerisinde yer alan Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde üretildiğini belirten Karan, “Bilindiği gibi Türkiye’nin yıllık fındık üretimi 700-750 bin ton, dünya fındık üretimi ise yıllık ortalama bir milyonun üzerinde gerçekleşmekte. Aroma, lezzet ve zar atmasıyla bilinen Giresun kalite tombul fındık ise dünya fındık rekoltesinin yüzde 10 kadar yok. Sadece kuruyemiş olarak tüketilen ve dünyaca ünlü çikolata markaları tarafından kullanılan Giresun fındığı, diğer fındıklarla aynı değerde tutulmamalı gerçek manada bir fiyat farkı olmalıdır. Zeytin, kiraz, kivi ve daha birçok meyveye bile yöresi ile kalibresine göre fiyat verilmekte. Türkiye’nin en önemli ihracat ürünlerinden olan Giresun kalite fındığa da artı bir fiyat farkı verilmelidir. Bu fiyat farkı da kilogram başına 2.5 ila 5 lira arasında olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Giresun Ziraat Odası Başkanlığı
EKONOMİ
5 saat önceBULANCAK
3 gün önceGİRESUN
5 gün önceEKONOMİ
5 gün önceGİRESUN
5 gün önceBULANCAK
7 gün önceGÜNDEM
12 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.