DOLAR32,3656% -0.57
EURO34,6947% -0.5
STERLIN40,7180% -0.33
FRANG35,3028% -0.72
ALTIN2.411,77% -0,45
BITCOIN58.360,01-3.893

Balıkçılık Sektörü Mazot Desteği Bekliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu tarafından programlanan balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunlar konulu toplantı yapıldı.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Balıkçılık Sektörü Mazot Desteği Bekliyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıya TBMM Araştırma Komisyonunda yer alan Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür’de katıldılar ve balıkçı esnafının sorunlarını dinlediler.

Toplantının açılışında İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ergünal Cömert, balıkçılık ve su ürünleri faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulundu. Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ise, havuz balıkçılığının yeniden gündeme alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda balıkçılık sektörünün sorunlarına değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise, mazot desteğinin yeniden verilmesi ve balıkçı barınaklarının altyapı ve üstyapı yatırımlarının acilen yapılmasına değindi.

Başkan Çakırmelikoğlu;

“Karadeniz’de balık avcılığı yapan esnafımızın en önemli sorunu balık çeşitlerinin her geçen gün azalması ve sezonun daralmasına bağlı maliyetlerin artmasıdır. Bu kapsamda işçi maliyeti kadar akaryakıt maliyeti sektörün ana sorunlarının başında gelmektedir. Daha önceden piyasanın çok altında mazot kullanma hakkı bulunan balıkçılarımız bugün bu haklarından mahrum bırakılmıştır, bu avantaj maliyetler göz önüne alınarak acilen sağlanmalıdır.

Giresun balıkçı barınakları modernizasyonu sorunu sektörün en önemli ve stratejik sorunlarından bir diğeridir. Komşu vilayetlerde balıkçı barınaklarının tamamı modernize edilirken Giresun il sınırları içinde yer alan balıkçı barınakları atıl vaziyette ve milyon dolarlık maliyeti bulunan teknelerin güvenliğini sağlayamamaktadır. Yıllardır dile getirdiğimiz Eynesil’den Piraziz’e kadar bulunan sayısı belirli seviyedeki barınaklarımızın modernize edilmesi ve balıkçı teknelerinin güvenliğinin sağlayacak boyuta taşınması şarttır.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.