Karan, AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’ya fındık fiyatının en az 3,5 dolar bandında bir rakamdan açıklanması gerektiğini iletti. AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer ve bazı partililerle Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette fındık başta olmak üzere gündeme dair konularda istişarede bulunuldu.
İl Başkanı Tatlı’ya fındık üreticilerinin sıkıntı ve beklentilerini aktaran Ziraat Odası Başkanı Karan, bu yıl astronomik fiyatlardan dolayı üreticilerin bahçelerine gübre atamadığını ve artan girdi maliyetleri hesaplandığında bir kilogram fındığın maliyetinin neredeyse şu anda serbest piyasada işlem gören fındık fiyatına denek geldiğini ifade etti.
Karan, “Fındık fiyatı açıklanırken yeniden 17 lirayı gören dolar kuru, artan girdi maliyetleri ve üreticilerin refah payı çok iyi hesaplanmalıdır. Fındık fiyatı üretici hasat için bahçesine girmeden ve en az 3.5 dolar banında bir fiyattan açıklanmalıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetlerinin her zaman fındık üreticisinin yanında olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ise, “ilk toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştiren TBMM Fındık Çalışma Grubu, fındık üreticimiz adına en hayırlı kararları alarak, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye bakanımızda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaktır. İnşallah sayın cumhurbaşkanımız da hasat öncesi fındık taban fiyatını kamuoyuyla paylaşacaktır” şeklinde konuştu.
Kaynak: Giresun Ziraat Odası Başkanlığı
EKONOMİ
Az önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
21 gün önce
1
Kayıp Suudi Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
5617 kez okundu
2
Trabzon’da Türk Yıldızları Rüzgârı Esecek
3565 kez okundu
3
Prof. Dr. Sebahattin Destek’ten Üsküdar Üniversitesi’ne Uluslararası Bilimsel Katkı
3396 kez okundu
4
Denizlerimizde Fırtına Bekleniyor!
3317 kez okundu
5
İtfaiye Ekipleri Tünel de Yangın Tatbikatı Yaptı
3196 kez okundu