DOLAR %
EURO %
ALTIN
BIST %
BITCOIN 0%
Giresun

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesinde Son Gün…

Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesinde Son Gün…

ABONE OL
12 Ekim 2025 10:09
Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesinde Son Gün…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
reklam1

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesinde Son Gün’ün 31 Aralık 2025 olduğunu duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” gereği; ev hayvanı sahipleri, kedi ve köpeklerinin kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgilerini Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmekle yükümlü tutulmuştur. 

 

Bu kapsamda; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz ve ilçelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuruda bulunan ev hayvanı sahiplerinin kedi ve köpeklerine deri altı mikroçip uygulaması yapılarak Ev Hayvanı Pasaportu tanzim edilmekte ve hayvanlara ait bilgiler Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kayıt edilmektedir.

 

Ayrıca, Bakanlığımız ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokol gereği; İl Müdürlüğümüz ile Giresun Veteriner Hekimleri Odası arasında imzalanan yetki devir protokolü kapsamında il/ilçe müdürlüklerimizin yanı sıra il genelinde faaliyet gösteren hayvan hastanesi ve veteriner hekim muayenehanelerinde de sahipli kedi/köpekleri kimliklendirmelerine müsaade edilmiştir. 

 

Giresun ili genelinde bugün itibariyle toplam 12 bin 232 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alınmış olup, Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenen kedi/köpeklerin, kuduz aşısı başta olmak üzere uygulanan bütün aşıları ve hastalıklarına yönelik tedavi kayıtları pasaportuna işlenmektedir. Aynı zamanda PETVET sistemi üzerinden hareket geçmişleri (kayıp, sahip değişikliği) kontrol edilebilmekte ve sokağa terkedilmiş kayıtlı kedi/köpeklerin kime ait olduğu deri altına uygulanmış olan mikroçip okutulmak suretiyle tespit edilebilmektedir. Bunun yanı sıra kedi/köpeklerin yurt içi nakillerinde pasaportlarının bulunması zorunlu tutulmuştur.

 

Bahse konu yönetmelikte yapılan değişiklikle, tüm kedi ve köpek sahiplerinin, en geç 31 ARALIK 2025 tarihine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ile hayvan hastanesi ve veteriner hekim muayenehanelerine başvuruda bulunarak her yaştaki kedi ve köpeklerini kayıt altına aldırmaları gerekmektedir. 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x600r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.