Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri ve İyidere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katılımıyla sahada denetimleri aralıksız olarak devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamasında bile İyidere nakil güzergâhında av yasakları kapsamında yapılan denetimlerde; asgari avlanma boyunun altındaki 21 ton hamsi balığına el konuldu. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 17. Maddesinde belirlenen boy ve ağırlık yasaklarına uymayan 1 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı.
Rize’de ticari olarak avcılığı ve satışı yapılan önemli türlerin 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe göre asgari avlanabilir boy limitleri aşağıda belirtilmiştir.
2020/2021 Avcılık sezonu boyunca denetimlerin devam edeceği bildirilirken boy ve ağırlık yasaklarına uymayan 1 kişiye idari yaptırım cezası uygulandığı bildirildi.
GÜNDEM
6 saat önceSİYASET
7 saat önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
2 gün önceGİRESUN
5 gün önceSPOR
6 gün önceEKONOMİ
7 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.